Spis hos oss

En helt spesiell matopplevelse

Det å spise sammen, det å være sammen rundt et bord, kose seg med god mat og drikke, prate om løst og fast – sittende ved et langbord med varme på peisen og tente stearinlys, fristende lukter fra tilberedning av middag i storkjøkkenet fra 1600 tallet gjør matopplevelsen helt spesiell på Gammel-Kleppe.

Mat og vin

Vi har en utmerket kokk som på bestilling fra deg lager den deiligste mat med råvarer fra det beste som Gudbrandsdalen kan gi deg. Våre råvarer er enten økologiske eller kommer rett fra naturen eller fra garder i Sjårdalen. All mat som skal ha en liten søtsmak får en liten smak med vår egen honning fra Stokstad gård.

Har du jubileum eller fest baker vi gjerne blautkake til jubilanten – med et klassisk sukkerbrød, mye krem, bærfyll, og mørk sjokolade. Vi kan også lage et historisk måltid til deg basert på kokeboka til Christine Storm Munch. Christine var oldemor til Edvard Munch – og lagde i årene 1740 – 1760 en imponerende kokebok på over 300 sider med spennende matretter.

Vi kan også tilby gode viner til maten – ikke nødvendigvis et stort utvalg -men et lite eksklusivt tilpasset kokkens menyer. Vi benytter en liten lokal vinimportør og har sammen med dem besøkt de aktuelle vingårdene i Italia eller Frankrike. Vi har til og med en privat merket vin – «Edvard Munch  - Vågå» som er en biodynamisk/økologisk rødvin med etikett utviklet med hjelp fra Munchmuseet i Oslo.

Vil du ha en liten smak til kaffen – har vi noen gode akevitter, cognac, armagnac eller noe sterkt noe fra Svee gardsbrenneri i Vågå.

Har du spesielle ønsker eller allergier som vi bør ta hensyn til – vennligst gi oss beskjed.

Bestill ditt opphold i dag